NL NL

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.


Hoe kun je de kwaliteit en prijs beoordelen van zeemeerminstaarten?

Op internet zie je veel verschillende prijzen voor zeemeerminstaarten. Je vraagt je vast af wat het verschil is tussen al die staarten. Want op het plaatje zien de goedkope staarten er hetzelfde uit als de staarten van Zeemeerminnenfeest... Hoe zit dat? Let op de volgende drie zaken:

1. Wordt de zeemeerminstaart met of zonder monovin aangeboden? 

Om te kunnen zwemmen als een zeemeermin zijn er altijd twee dingen nodig: een zeemeerminstaart en een monovin waarin je met je twee voeten een flipperbeweging maakt. Meestal worden deze samen aangeboden voor één prijs. Maar er zijn leveranciers die je aandacht trekken met een lage prijs... vaak zit er dan geen monovin bij. Als je die nog los erbij moet kopen, kom je vaak duurder uit dan wanneer je de complete set koopt.

2. Welke kwaliteit heeft de zeemeermin staart?

Voor de staart is de dikte van de "badpakstof" en de sterkte van de naad belangrijk. Dat bepaalt hoe lang de staart gebruikt kan worden. Je wil niet dat de naad loslaat na een paar keer zwemmen. Goedkope staarten van €30-40 hebben hele dunne stof waarin na aanraking met een steentje direct een gaatje ontstaat.

Door het aanbrengen van een beschermende glimlaag wordt voorkomen dat er snel een gaatje ontstaat. Op de twee punten van de staart komt veel druk te staan tijdens het zwemmen. Wij beschermen die kwetsbare plekken met plastic hoesjes, ook wel "tail tips" genoemd. Goedkope staarten hebben geen tail tips.

Ook bij de monovin verschilt de kwaliteit sterk. Er zijn veel kinderen die klagen dat de monovin uitschiet tijdens het zwemmen. Hoe goed zitten de voeten vast in de monovin? Wij gebruiken de monovin met voetvakken. Elke voet heeft daarin een eigen vakje en de hele voet is omgeven door neopreen, waardoor hij niet uitschiet. Hoe stevig is de plastic plaat? Hoe steviger des te beter de kracht van je beweging wordt overgegeven aan het water en des te sneller je kunt zwemmen. 
Tabel met vergelijking van kwaliteit zeemeerminstaarten


Welke maat moet ik bestellen?

Eerst kies je de juiste zeemeerminstaart op basis van de grootste broekmaat die je momenteel draagt. De taille maat van de broek heeft voorrang op de lengte maat van de broek. De staart mag niet afzakken tijdens het zeemeermin zwemmen. In de lengte zit behoorlijk wat rek omdat het heel elastisch materiaal is. De staart is onder de knie gelijk, maar verschilt in lengte en heupbreedte.

Zeemeerminstaarten voor kinderen
De kinderstaarten verschillen zowel in lengte als breedte bij de heup. Als je een maat omhoog gaat, wordt de staart 5 cm langer en 3 cm breder.

Zeemeerminstaarten voor tieners en volwassenen.
De staarten voor tieners en volwassenen hebben allemaal dezelfde lengte. Het verschil zit alleen in de breedte bij de heup. Die wordt een paar centimeter breder als je een maat groter kiest

Voor het kiezen van de juiste staart volg je de broekmaat die je op dit moment draagt. Taille heeft voorrang op lengte maat van je broek.

 Broekmaat   Maat   Schoenmaat   Modellen
 122-128  6  30-37  kinderstaart
 134-140  8  30-37  kinderstaart
 146-152  10  30-37  kinderstaart
 158-164  XS  36-42  tienerstaart 
 170-176  S  36-42  tienerstaart
 38  M  36-42  volwassenstaart 
 40  L  36-42  volwassenstaart
 42  XL  36-42  volwassenstaart
 
Foto met 4 verschillende maten zeemeerminstaarten
Daarna controleer je of je schoenmaat past bij de monovin.
Foto met 3 verschillende maten monovinKan ik komen passen?

Het is helaas niet mogelijk om langs te komen. We verzenden vanuit een logistiek centrum en passen is daar niet mogelijk. Je kunt natuurlijk wel mailen of bellen, want we adviseren je graag over de juiste maat. Daarnaast is ruilen eenvoudig en gratis, in het geval dat de maat toch niet helemaal juist is. Je kunt er dus ook voor kiezen om twee maten te bestellen en er één retour te sturen. De keuze is aan jou.


Klantenservice

Klantenservice staat bij ons hoog in het vaandel! Heb je maatadvies nodig, of wil je een staart voor een andere maat ruilen? Wij zijn elke dag tot 21:00 in de avond bereikbaar. 

 1. Via de paarse LiveChat knop onderin beeld
 2. Via e-mail: support@zeemeerminnenfeest.nl
 3. Via telefoonnummer (00-31) 085-3038437
We helpen je graag bij al je vragen en zoeken bij een probleem altijd naar een goede oplossing.

ZeemeeminnenFeest biedt een garantie van 3 maanden op fabrieksfouten, want het maken van zeemeerminstaarten maken is mensenwerk. En mensen maken wel eens een foutje. Dat lossen wij dan snel en zorgvuldig op. We zien dat andere leveranciers daar niet zo mee omgaan. Dat zegt vaak iets over de kwaliteit die ze leveren.

Gratis retourneren

Gratis retourservice

Je kunt onze gratis retourservice gebruiken. Dat staat allemaal op de picklijst uitgelegd die in je pakket zit. Je krijgt na het invullen van het Referentienummer en je mailadres, een retourlabel waarmee je het pakket naar ons kunt opsturen. Je kunt van onze gratis retourservice gebruiken door op deze link te klikken: https://www.retourneren.nl/zeemeerminnenfeest

Retourneren binnen 30 dagen

We realiseren ons dat de zeemeerminstaart een mooi kado is voor zwemdiploma's, verjaardagen of Sinterklaas. En dan wil je het op tijd in huis hebben. Je hebt in ieder geval 30 dagen om te retourneren. Maar als je wat langer nodig hebt, dan is het geen probleem - zolang het product nog verkoopbaar is aan een volgende klant. Passen kan altijd. Maar als je ermee gaat zwemmen, dan is hij daarna niet meer verkoopbaar. Als er gebruikssporen zijn dan kunnen we het niet meer aan een volgende klant verkopen... Dan kunnen we de retour niet accepteren.

Hoe werkt retourneren?

Ruilen is voor ons proces veel ingewikkelder dan retourneren. Als je een andere maat wilt, dan willen we je vragen om alles retour te sturen voor geld terug. En dan gewoon de juiste maat in de shop te bestellen. Dat is voor jou sneller en voor ons eenvoudiger.

Het retouradres is:
Zeemeerminnenfeest
Europaweg 22
9636 HT Zuidbroek
Nederland

 

Hoe plaats ik de monovin in de zeemeerminstaart?

 1. Schuif de zwarte monovin met de hiel in de opening van de zeemeerminstaart.
 2. Zet monovin dan verticaal op een tafel
 3. Leun op de monovin zodat die gaat buigen. Hij kan niet breken.
 4. Terwijl je de monovin buigt, trek je aan het plastic kapje op de punt van de zeemeerminstaart
 5. Trek de punt van de zeemeerminstaart over de punt van de monovin
 6. Daarna draai je het geheel om en trek je de tweede punt van de staart om de andere punt van de monovin
 7. We adviseren om vanaf nu de monovin in de staart te laten zitten - dat voorkomt uitrekken.


Hoe trek ik de staart aan?

 1. Ga aan de rand van het zwembad zitten.
 2. Schuif de zwarte monovin van onder af in de opening van de zeemeerminstaart. Trek voorzichtig aan de punt van de staart om hem over de punt van de monovin te plaatsen. Doe daarna de andere punt.
 3. Schuif de bovenkant van de zeemeerminstaart op tot over de twee voet-ingangen van de monovin.
 4. Maak de hele monovin en je voeten nat in het zwembad, dan glijden je voeten er veel gemakkelijker in.
 5. Ga met je voeten in de monovin. De eerste keer aantrekken, kan zeker bij schoenmaat 37 soms lastig zijn. De vin zal zich naar je voet zetten. Daarom is het ook beter dat elk kind steeds zijn eigen vin gebruikt. 
 6. Trek de staart eerst op tot je knieën, ga dan in het water en trek de staart op tot je middel.
 7. En uittrekken? Dat doe je het best in het ondiepe water. Op deze manier blijft de zeemeermin staart lang goed, want je schuurt niet tegen de stenen buiten het zwembad.
Monovin met zeemeerminstaart over een punt   Monovin met zeemeerminstaart over beide punten
 

Welke richtlijnen zijn er voor veilig zeemeermin zwemmen?

Voor zeemeermin zwemmen heb je techniek en kracht nodig. Het is een soort vlinderslag. Het is leuk om bij een zwembad een aantal zeemeermin zwemlessen te volgen. Dat bevelen we van harte aan.

Volg de richtlijnen van de Nederlandse Warenautoriteit (NVWA) voor veilig zeemeermin zwemmen:
 • Dit product is alleen geschikt voor mensen met minimaal zwemdiploma A en B
 • Zwemmen met een zeemeerminstaart moet altijd onder toezicht
 • Oefen in ondiep water met het aan en uitdoen van de zeemeerminstaart
 • Oefen in ondiep water met het zwemmen met de zeemeerminstaart
 • Zwem niet in stromingen of water met golven
Ilse

"Superleuk kado! Mijn dochter is helemaal gelukkig! "

Yolanda

"Erg leuk , deze zeeminnenstaarten. De monovin zit strak maar anders slip je er te makkelijk uit. Voor de zomervakantie is het helemaal top!"

Anne

"Milou doet de zeemeermin staart niet meer uit, ze gebruikt het ook als verkleedjurk."

Judith

"Wow die glinsters op de zeemeermin staart schitteren echt. Mooier dan ik had verwacht."

Anoniem

"Goed die mermaid tails. Mijn kinderen willen nu weer continu naar het zwembad."

Lenneke

"Echt heel leuk, we hebben jullie foto's gestuurd van onze mooie zeemeermin. Ook blij met de snelle levering!"

Ingrid

"We hadden de verkeerde maat gekozen. We hebben alleen de zeemeermin staart omgewisseld, de monovin bleef hetzelfde en dat ging soepel. Aardige klantenservice."

┬ę 2018 - 2024 ZeemeerminnenFeest ┬« - All Rights Reserved