Veiligheid staat voorop

We adviseren alle beginners om een paar leuke zeemeerminlessen bij een zwembad te volgen. Veel zwembaden van Sportfondsen en Optisport organiseren dit. 

Veiligheidsprincipes:
  • Zwem altijd onder toezicht van een ouder
  • Zwem niet in stromend water of in golven
  • Alleen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar met een A en B diploma

De ene staart is niet gelijk aan de andere... Daarom 4 tips.

In de afgelopen jaren hebben we veel gezien op het gebied van zeemeerminstaarten. We hebben kennis gemaakt met verschillende leveranciers uit Amerika, Europa en China. We zien op internet veel verschillende prijzen en weten dat dat samenhangt met de kwaliteit.

Hier volgen de tips waarmee u zelf de kwaliteit kunt vergelijken van zeemeerminstaarten in verschillende webshops:

Tip 1: controleer de garantie periode

Photo
Controleer de garantieperiode. Na ervaring opgedaan te hebben met verschillende leveranciers, werken we momenteel nog maar met een klein aantal ervan verder. Deze leveranciers leveren zo'n goede kwaliteit dat wij u 3 maanden fabrieksgarantie kunnen bieden op al onze staarten. Helemaal foutloos werken is is moeilijk, omdat het maken van zeemeerminstaarten mensenwerk is. Dus af en toe laat een naadje los en dan lossen we dat direct met u op. Niet iedere verkoper biedt u deze garantie.

Tip 2: geen plastic monovin

Photo
Plastic monovinnen met gevormde voeten en aantrek koordjes achter de hiel, zoals op de foto hierboven, kunnen door kinderen tijdens het zwemmen niet worden uitgetrapt. Daarom adviseren we de neopreen monovinnen. Die kunnen kinderen wel uittrappen. 

Tip 3: kies voor versteviging op de punten van de staart

Photo
Bij zeemeerminzwemmen komt er veel kracht te staan op de punten van de staart. Als de kwaliteit van de staart niet voldoende sterk is dan zal die juist op die twee plekken open scheuren. Goede staarten zijn niet alleen gemaakt van wat dikkere stof, maar zijn ook voorzien van een plasic laagje over de punten, de zogenaamde "tail tips". 

Tip 4: controleer de naad

Photo
De stevigheid van goedkope staarten laat nogal eens te wensen over. Dat merk je als de naad van de staart snel open scheurt. Deze twee vragen zijn dan van belang:

- Hoe sterk is de naad waarmee de stof aan elkaar is gestikt?
U kunt aan de binnenkant van de staart zelf de naad bekijken. In onze webshop staan daarom foto's van de naad. Vergelijk het aantal draden en het naaipatroon om te beoordelen hoe sterk de naad is.

- Hoe nauwkeurig heeft de naaier gewerkt?
Dit kunt u niet controleren en iedere naaier kan wel eens onzorgvuldig zijn - ook onze naaiers. Dat is waarom we u fabrieksgarantie aanbieden: als er een naad losgaat dan lossen we dat voor u op.
Ilse

"Superleuk kado! Mijn dochter is helemaal gelukkig! "

Yolanda

"Erg leuk , deze zeeminnenstaarten. De monovin zit strak maar anders slip je er te makkelijk uit. Voor de zomervakantie is het helemaal top!"

Anne

"Milou doet de zeemeermin staart niet meer uit, ze gebruikt het ook als verkleedjurk."

Judith

"Wow die glinsters op de zeemeermin staart schitteren echt. Mooier dan ik had verwacht."

Anoniem

"Goed die mermaid tails. Mijn kinderen willen nu weer continu naar het zwembad."

Lenneke

"Echt heel leuk, we hebben jullie foto's gestuurd van onze mooie zeemeermin. Ook blij met de snelle levering!"

Ingrid

"We hadden de verkeerde maat gekozen. We hebben alleen de zeemeermin staart omgewisseld, de monovin bleef hetzelfde en dat ging soepel. Aardige klantenservice."

veilig betalen

┬ę 2018 Ocean Queens - All Rights Reserved